top of page

Cijena BNB novčića ukazuje na bikovski zamah! Hoće li Binance cijena uskoro dostići 350 dolara?


Rast cijena BNB kovanica u Binance Crypto analizi, dinamici tržišta i budućim izgledima.

Usred značajne volatilnosti u sektoru kriptovaluta, cijena BNB nastavlja da pokazuje neutralan trend, što ukazuje na opadanje interesovanja investitora.

Cijena BNB kovanica u početku je bila ograničena na uski raspon između 238 i 255 dolara, a zatim je nakratko prešla u konsolidovani raspon. Tada se tržišna dinamika promijenila i gurnula cijenu preko ove granice.


Ali skup je bio privremen i suočio se s otporom na nivou od 272 dolara. Nakon ovog zastoja, cijena je ostala bočno oko tjedan dana. Nakon kontinuiranih napora, bikovi su povratili svoju dominaciju, što je rezultiralo "značajnim povećanjem vrijednosti od 25%".


Cijena Binance novčića naišla je na otpor na 340 USD, što je rezultiralo gubitkom momentuma i naknadnim trgovanjem u ograničenom rasponu između 310 i 329 USD.

Nakon mnogo pokušaja, tržište je doživjelo pad koji je doveo do korekcije cijene od oko 6%.


Od tada je cijena ostala u ujednačenom rasponu između 290 i 310 dolara, što odražava prigušeni pritisak na kupovinu i prodaju novčića na tržištu.


Mogućnosti oporavka u cijenama BNB valute


Indeks relativne snage (RSI) pokazuje neutralan trend, s prosječnim vrijednostima koje se stalno kreću u stranu. Ovo naglašava neizvjesnost koja okružuje buduća kretanja cijena valute.


Ako bikovi mogu gurnuti BNB cijenu iznad nivoa otpora od 310,6 dolara, vjerovatno će povratiti zamah i testirati gornji nivo otpora od 329,4 dolara u bliskoj budućnosti. Održavanje ovog nivoa moglo bi utrti put da cijena kovanica Binance cilja na nivo otpora od 340 USD.


Naprotiv, neuspjeh u konsolidaciji tržišta dovest će do gubitka momentuma, što bi moglo dovesti do testa nivoa podrške na 298 dolara. Štaviše, ako medvedi nastave da preuzimaju kontrolu, može se očekivati dalji pad jer se valuta priprema da testira niži nivo podrške od 290 dolara u narednom periodu.

0 views0 comments
bottom of page